Länsisatama



Yläkerrassa tuoksui savukone ja messinki. Visuaalisesti maisema on alati muuttuva; valaistus vaihtoi suuntaansa ja väriään ja ihmiset pysyivät liikkeessä. Tyttö osti tumman juoman. Mies katsoi tanssilattialle. Melko väljää, mutta väkeä levisi sataman sateesta lakkaamatta. Väki oli ymmällään, patosi vielä energiaansa ja odotti yötä yön kynnyksellä. Ilta on liian ujo avatakseen sirkuksen.

Telakkahallin alakertaan ei saanut viedä omia juomia. Tummassa bleiserissä piilotteleva nuhjuinen nuorimies tiesi silti, että taskuihin mahtuu vessaan vietävää juhlaa. Basso jyrisi ukkosena ja mies joi tölkkinsä ontoksi. Järjestyksenvalvoja oli neonvaloissa mulkoileva karhu, mutta vaaraton henkilölle, joka osasi läsnäolla ja näytellä. Niin veistosleukainen laskeutui alakertaan, ja livahti vessakoppiin.
Koppi oli valkoinen kuutio. Sellainen lapsuuden arkkupakastin keskellä hukuttavan hikistä värikästä teknomerta, jossa telakka kellui. Halpojen maanantai -housujen taskusta mies veti suljetun muovipussin, kunnes kavahti.

Miksette ota minua sisälle? Naisääni huusi käheänä ja ryskytti nyrkillään kolisevaa ovea.  
Miksette ota minua? Ääni anoi.

Mies seisoi stillinä kopissa.

Odota minua, vastasi hän lujaa. Kyykistyi. Karisti valkeaa sokeria muovipussista vessan kannelle. Sulki toisen sieraimensa ja molemmat silmänsä. Otti aineen kuin naisen, huohottavana ja sykkivänä. Enää hän ei vahingossakaan ollut toisaalla.
Nyt otan sinua, tyttö. Niin sen sielu murisi oven läpi leimuavalle naiselle. Nainen hymyili silmät kiinni puristettuina. Ovi aukesi ja pian kopissa hengitti kaksi kuumaa ja korkealle lentävää lintua. Olivat niin lähekkäin, että heidän värisevät silmänsä juuri ja juuri tarkensivat toisiinsa. Musiikki nyki. Nainen litki varoen valkeaa tomua miehen ulkoisilta hengityselimiltä ja lähti hiljalleen lentoon.
Samoin lähti miehen katse hiljalleen ohi naisen silmistä ja kasvoista. Alati ja alati he olivat enemmän ja enemmän kiinni ja sisäkkäin toisissaan. Lopulta mies katsoi naisen olan yli valkoiseen oveen ja sen pieniin likahippuihin, likahippujen uurteisiin, uurteiden jyrkiltä reunoilta taivaisiin, ylös taivaisiin